Prof Dr Vedat Aytekin, 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirip, 1984 yılında “İç Hastalıkları Uzmanı” (İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi), 1991 yılında “Kardiyoloji Uzmanı” (İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü), 1991’de Yardımcı Doçent, 1992 yılında Doçent oldu. 1997 yılında Kadir Has Üniversitesi ve ardından 2007 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yaptı. 1999 yılında Profesör ünvanı aldı, 2003 - 2009 yıllarında Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve devam etti.
1994–2017 yılları arasında Florence Nightingale Hastanesi Girişimsel Kardiyoloji ve Kardiyoloji Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. Bu süre içinde 100.000 üzerinde tanısal anjiyografi ve 25.000 den fazla koroner / periferik balon, stent, TAVI ve diğer girişimsel kardiyoloji işlemlerini aktif olarak uyguladı ve yönetti. Koroner damar fizyoloji (FFR, IFR) ve koroner içi görüntüleme teknikleri (IVUS, OCT), BT koroner anjiyografi alanlarında çalıştı.
1998-2004 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği “Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu” sekreter, başkan yardımcısı ve başkanlığını, ayrıca 1999-2006 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulunda veznedar ve başkan yardımcılığı görevlerini yaptı, 2021 yılından beri Türk Kardiyoloji Derneği Başkanlığını yürütmektedir.
Prof Aytekin, 2006 yılından beri Avrupa Kardiyoloji Derneği (FESC) (Fellow of European Society of Cardiology) ve Avrupa Girişimsel Kardiyoloji Birliği (EAPCI) (European Association of Percutaneous Cardiovascular Interventions) üyesidir.
İlgi alanları; girişimsel kardiyoloji, koroner arter hastalıkları, kalp kapak hastalıkları ve hipertansiyondur.
Prof Dr Saide Aytekin, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesini (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde) birincilikle tamamladı. 1987 yılında “İç Hastalıkları Uzmanı” (İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü), 1991 yılında “Kardiyoloji Uzmanı” (İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü) oldu. 1991 - 1994 yılları arasında Prof Dr Siyami Ersek Göğüs - Kalp Damar Cerrahisi Merkezi’nde başasistan olarak çalıştı. 1992 yılında London University Middlesex Hospital Kardiyoloji Kliniği Ekokardiyografi Bölümünde bulundu.
1994 yılında Şişli Florence Nightingale Hastanesi Ekokardiografi Laboratuvarı sorumlusu olarak göreve başladı. 1996 yılında Doçent oldu ve T.C. Kadir Has Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda çalışmaya başladı. Aynı Üniversite’de Profesör oldu. Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi, Fakülte Kurulu Üyesi, Sağlık Kurulu Üyesi, 2. Dönem Eğitim Komisyonu Üyeliği, Ana Eğitim Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Daha sonra T.C. İstanbul Bilim Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda çalıştı
Bu süre içinde sorumluluğundaki Ekokardiyografi Laboratuvarında yılda yaklaşık 14 bin hastanın incelemesini bizzat yaptı ya da denetledi, Öğrenci ve asistanların eğitim programlarında, servis yatak başı eğitimlerinde aktif rol aldı. Çok sayıda Kardiyoloji Tezi yönetti. Florence Nightingale Hastanesi Ekokardiyografi bölümü sorumluluğunu 2017 yılı Ekim ayına kadar sürdürdü.
1998-2004 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği Ekokardiyografi Çalışma Grubu sekreterliği, başkan yardımcılığı ve başkanlığı yaptı. 2006 yılından beri Avrupa Kardiyoloji Derneği (FESC) (Fellow of European Society of Cardiology) ve Avrupa Kardiyovasküler Görüntüleme Birliği (EACVI) (European Association of Cardiovascular Imaging) ve Avrupa Ateroskleroz Derneği (EAS) (International Atherosclerosis Society) üyesidir.
2017 yılı Ekim ayından bu yana Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görevini sürdürmektedir.
İlgi alanları; ekokardiyografi, transözofageal ekokardiyografi, stress eko, strain-strain rate, hipertansiyon, hiperkolesterolemi, pulmoner hipertansiyon, kapak hastalıkları, kalp yetersizliğidir.
Prof. Dr. Dilek Ural, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, Kardiyoloji Uzmanlığı ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. 2000 yılında doçent, 2006 yılında profesör ünvanı alan Dr. Dilek Ural 1997-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışmış, 2008-2014 yılları arasında Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, 2012-2016 yılları arasında Dahili Tıp Bilimleri Bölüm başkanlığı, 2007-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü yapmıştır.
Başlıca ilgi alanları kalp yetersizliği, hipertansiyon ve hiperlipidemi tedavisi olan Prof. Dr. Dilek Ural, Avrupa Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kalp Yetersizliği Birliği ve Türk Ateroskleroz Derneği üyesidir. 2008-2012 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği Avrupa Kalp Hastalıklarından Korunma Ulusal Koordinatörlüğü, 2012-2014 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği Kadın Kalp Sağlığı Proje Grubu Başkanlığı yapmıştır. Halen Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu üyeliği, Ölçme Değerlendirme Kurulu Başkanlığ ve Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi dergisinin baş editörlüğü görevini sürdürmektedir.
Şubat 2016’da Koç Üniversitesi bünyesine katılan Prof. Dr. Dilek Ural’ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 200’ün üzerinde makalesi, bir klinik kardiyoloji kitabı ve farklı kardiyoloji kitaplarında yayınlanmış 6 kitap bölümü bulunmaktadır.
Prof Dr Alev Özkan, tıp eğitimini 1984-1990 yıllları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamış, İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini 1991-1994 yılları arasında TDGS bursu ile Justus Liebig Üniversitesi III. Dahiliye Kliniğinde, kardiyoloji uzmanlık eğitimini 1994-1995 yılları arasında Florence Nightingale Hastanesi, 1995-1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde almıştır. Doçentlik ünvanını İstanbul Kardiyoloji Enstitüsünde 2006 yılında, profesör unvanını ise 2012 yılında almıştır. 2012 yılında Erasmus Tıp Merkezinde damariçi görüntüleme, 2018’ de
Eindhoven’da koroner fizyoloji eğitimleri aldı. İÜ Kardiyoloji Enstitüsü’nde kateter laboratuvarı
sorumlusu, kateter laboratuarı eğitim programı sorumlusu, kardiyoloji uzmanlık eğitimi koordinatörü
ve Kardiyolojik Temel Bilimler ABD başkanlığı , Kapsamdışı Etik Kurul üyeliği yaptı. 2020 yılından
itibaren Koç Üniversitesi kadrosuna katıldı.
Prof Alev Özkan, Türk Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kardiyoloji Derneği ile EAPCI, ACCA alt grupları üyesi ve İstanbul Girişimsel Kardiyoloji Akademisi Derneği başkanıdır. 2014-2016 arasında Kadın Kalp Sağlığı Proje Grubu başkanlığını yürütmüştür. TKD Arşivi Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi,
International Journal of Cardiovascular Academy yardımcı editörü olarak görev yapan Prof Özkan’ın saygın uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 100’ün üstünde makalesi, ulusal ve uluslararası toplantılarda sunulmuş 200 üstünde bildirisi, çok sayıda kardiyoloji kitabında bölüm yazarlığı ve editörlüğü mevcuttur.
Başlıca klinik ilgi alanları; girişimsel kardiyoloji, ateroskleroz, risk faktörleri, koroner arter hastalığı ve komplikasyonları, kadın ve kalp sağlığı, gebe kalp sağlığı ve kalp kapak hastalıklarıdır.
Dr. Erol Tülümen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2003 yılında mezun oldu. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kardiyoloji uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2009 -2011 yılları arasında Yozgat Devlet Hastanesinde görev yaptı. 2011 - 2019 yılları arasında Almanya Heidelberg Üniversitesi Mannheim Tıp fakültesinde elektrofizyoloji bölümünde önce fellow/uzman olarak, daha sonra 2019-2020 yıllarında elektrofizyoloji bölüm sorumlusu (“oberarzt/başasistan”) olarak çalıştı.
Aritmiler, aritmilerin medikal ve girişimsel tedavisi, genetik/ailevi aritmi sendromları (Brugada Sendromu, uzun QT sendromu, kısa QT sendromu, katekoleminerjik polimorfik ventriküler taşikardi sendromu, erken repolarizasyon sendromu), kardiyomiyopatiler, ani kardiyak ölüm, senkop (bayılma), cihaz tedavileri (kalp pili, şok veren kalp pilleri- ICD-, kalp yetmezliğinde kullanılan kalp pilleri-KRT-) başlıca ilgi alanlarıdır.
Saygın uluslararası dergilerde yayınlanmış 50’nin üstünde makalesi, ulusal ve uluslararası toplantılarda sunulmuş çok sayıda bildirisi, ulusal ve uluslar arası kardiyoloji kaynak kitaplarında bölüm yazarlıkları mevcuttur.
2020 yılı Aralık ayından bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görevini sürdürmektedir.
Dr. Gamze Aslan, 1981 yılında Ankara’ da doğdu.2004’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Kardiyoloji ihtisasını 2009’da Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tamamladı. Ekokardiyografi ve kardiyak manyetik rezonans gibi kardiyak görüntüleme yöntemleri ile özel olarak ilgilenmektedir. 2014’den itibaren Koç Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Onur Baydar 1984 yılında İstanbul’da doğdu. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde kardiyoloji uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2013-2014 yılları arasında Muş Devlet Hastanesinde görev yaptı ve yine bu hastanede koroner anjiyografi ünitesini kurarak bölüm sorumlusu olarak çalıştı. 2014- 2018 yılları arasında Avicenna Hastanesi'nde invaziv kardiyoloji bölümünde görev yaptı. 2018 Mart ayından itibaren Koç Üniversitesi Hastanesinde girişimsel kardiyoloji uzmanı olarak çalışmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı bilimsel dergilerde çok sayıda araştırma makalesi yayınlanmıştır.
Başlıca ilgi alanları; girşimsel kardiyoloji, erişkin doğumsal kalp hastalıkları, pulmoner vasküler hastalıklar ve yapısal kalp hastalıklarıdır.
Dr. Alpaslan Kılıç 1983 yılında Ankara’da doğdu. Tıp fakültesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, kardiyoloji uzmanlık eğitimini 2009 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2014-2018 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde kardiyoloji uzmanı olarak çalıştı. 2019 yılı itibari ile Koç Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde kardiyoloji uzmanı olarak başladığı görevine devam etmektedir. Girişimsel kardiyoloji, kalp kateterizasyonu, anjiyografi, peruktan koroner girişimler, tomografik koroner anjiyografi, yapısal kalp hastalıklarında girişimler (transkateter aort kapak implantasyonu TAVI, mitraclip), hipertansiyon ve genel kardiyoloji ile ilgilenmektedir.
Dr. Emel Çeliker Güler, 2008 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü’nden mezun olmuş, kardiyoloji uzmanlık eğitimini İstanbul Dr. Siyami Ersek GKDC Hastanesinde 2014 yılında tamamlamıştır. 2016 yılında University of Alabama at Birmingham’da ekokardiyografi laboratuvarında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2018-2021 yılları arasında Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüsünde ileri kardiyak görüntüleme alanında ‘clinical fellow’ ünvanı ile çalıştı.
2019 Kasım ayında ‘American Society of Nuclear Cardiology Future Leaders’ programına seçildi. 2020 ASNC Joint Statement Kardiyak PET Flow incelemesinin yorumlanması ve raporlanması yazarları arasında yer aldı.
Klinik ilgi alanları; kardiyak görüntüleme (EKO/TÖE/kardiyak MR/kardiyak BT/PET), yapısal kalp hastalıklarında ekokardiyografi, kalp kapak hastalıkları, hipertrofik kardiyomiyopati, nadir kardiyomiyopatiler, kardiyo-onkoloji, hipertansiyon, koruyucu kardiyoloji ve kadınlarda kalp hastalıklarıdır.
Görüntüleme alanında uluslararası dergilerde birçok yazısı bulunmakta ve bu alandaki çalışmaları devam etmektedir.
1983 yılında Edirne’de doğdu. 2008 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2008-2009 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. Kardiyoloji uzmanlık eğitimini 2014 yılında Acıbadem Üniversitesi’nde tamamladı. Devlet hizmet yükümlülüğünü Bodrum Devlet Hastanesi’nde tamamladı. 2018 yılında Bodrum Amerikan Hastanesi’nde çalışmaya başladı. Şubat 2019’dan beri Koç Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde çalışmaktadır. İlgi alanları; koroner arter hastalığı, ateroskleroz (damar sertliği), koruyucu kardiyoloji, girişimsel kardiyolojidir.
Dr. Erol Gürsoy, 2009 yılında başladığı Gülhane Askeri Tıp Fakültesinden mezun oldu, 2016 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kardiyoloji Ana Bilim Dalından “Kardiyoloji Uzmanı” ünvanı aldı. 2017-2018 yıllarında Yozgat Şehir Hastanesi’ne Kardiyoloji Uzmanı olarak atandı. Koroner anjiyografi laboratuvarının kurulması ve işleve geçirilmesinde görev yaptı.
2019 yılından itibaren Koç Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda kardiyoloji uzmanı olarak başladığı görev yapan Dr Gürsoy’un başlıca ilgi alanları girişimsel kardiyoloji, koroner arter hastalıkları, kalp kapak hastalıkları ve hipertansiyondur.
Dr. Nihal Tefik, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde, mecburi hizmet görevini Kırklareli Devlet Hastanesi’nde tamamladı. 2013-2018 yılları arasında Medical Park Fatih Hastanesi’nde çalıştı.
Başlıca ilgi alanları; ekokardiyografi, kardiyak görüntüleme, koroner arter hastalığı, kalp yetersizliği, hipertansiyon, kalp kapak hastalıkları ve koruyucu kardiyolojidir.
Uzm. Dr. Ömer Yıldız, 1968 yılında Bursa’da doğdu. 1995 yılında Staatliches Mannheim Kolleg’den mezun oldu. 1998-2001 yılları Heidelberg Üniversite Hastanesi’nde Kalp Yetersizliği Bölümü’nde araştırmacı olarak görev yaptı ve araştırmacı doktor ünvanını “PhD” aldı. 2001 yılında Ruprecht-Karls-Üniversitesi’nden mezun oldu. Dahiliye ve kardiyoloji ihtisasına Herz-u. Diabeteszentrum, Bad Oeynhausen’de 2001 yılında başladı ve eğitimini 2003 yılında Herzzentrum Ludwigshafen kalp merkezinde 2006 yılına kadar devam ettirdi. Eğitiminin devamını 2008 yılında Hannover Üniversitesinin Klinikum Uelzen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı ve aynı hastanede baş asistan olarak 2009 yılına kadar çalıştı. 2009-2010 yılları Medikal Park Göztepe Hastanesi’nde ve 2010-2014 yılları arasında Florence Nightingale Hastanesi’nde girişimsel kardiyolog ve kalp nakli programının sorumlu kardiyoloğu olarak görev yaptı. 2013 ile 2014 yılları arasında Bilim Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak eğitim verdi. Temmuz 2014’ten itibaren VKV Sağlık Kuruluşları, girişimsel kardiyoloji bölümünde görev yapmaktadır.
İstanbul Almanya Başkonsolosluğu’nun güvenilir doktor listesinde yer alan Dr. Ömer Yıldız, persistan sol süperior vena kava anomalisi olan hastalarda kalıcı kalp pili implantasyon tekniğini geliştirdi ve dünya tıp literatürüne girdi. İlgi alanları kronik total oklüzyon ve bifurkasyon lezyonlarının girişimsel tedavisidir. İlerlemiş kalp yetersizliğinin tedavisinde kardiyak resenkronizasyon tedavisi için implante edilen kalıcı kalp pili uygulanması diğer bir çalışma alanıdır.
Dr. Ece Yurtseven 1984 yılında Ankara’da doğdu. 2007’de Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Kardiyoloji uzmanlık eğitimini 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Devlet hizmet yükümlülüğü nedeniyle 2014-2015 yılları arasında Ağrı Patnos Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. Ekim 2015’ten beri Koç Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapmaktadır. Hipertansiyon, hiperlipidemi, koruyucu kardiyoloji ve ekokardiyografi klinik ilgi alanlarıdır.
Dr. Ece Yurtseven Eylül 2016’da İstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamış ve doktora eğitimine başarı ile devam etmektedir. 2021-2022 öğretim döneminde University College of London’da Cardiovascular Science MSc programına katılmış, Hatter Cardiovascular Institute’da araştırma projesi yürütmüştür. Özellikle, kardiyolojide izlenen hastalıkların moleküler mekanizmaları ile ilgilenmekte olup, aterosklerozun moleküler mekanizmaları ile ilgili laboratuvar çalışmaları yapmaktadır.